Menu

Studeren in Amsterdam blijft heel aantrekkelijk

Studeren in Amsterdam

Amsterdam heeft alles voor de student, deze prachtige oude stad was eens het middelpunt van de toen bekende wereld. Met al haar statige herenhuizen is dat nog goed te zien. Amsterdam heeft het, er is geen stad die op haar lijkt. Het unieke gevoel dat Amsterdam je geeft, trekt dan ook veel toeristen uit de hele wereld die van de stad een kleurrijk pallet maken.

Over Amsterdam

Nergens vindt je zoveel brede grenzen van tolerantie, noem het en het kan in Amsterdam. Deze vrijheid trekt dan ook veel studenten, die ook op hun beurt de stad verrijken. Er zijn twee universiteiten en verschillende hogescholen gevestigd in Amsterdam. Zo zijn er alleen al drie verschillende hogescholen in Amsterdam die zich specifiek met kunst bezig houden. Tevens kun je in Amsterdam prima een economische studie volgen op een van de verschillende locaties voor het hoger onderwijs.

Uitgaan in Amsterdam

Amsterdam kent ca 225 verschillende podia. Van theater tot muziek er is elke dag wel wat te beleven. Je zou (als je dat ambieert) elke dag, een jaar lang een ander cafe kunnen bezoeken. Maar er moet natuurlijk wel tijd overblijven om te studeren. In deze stad hoef je in ieder geval niet thuis te zitten.

Studentenkamer in Amsterdam

Amsterdam heeft haar inwoners veel te bieden. Er zijn talloze culturele hoogstandjes, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Paleis op de Dam. Natuurlijk is er in de hoofdstad ook een keur aan leuke winkels en goede restaurants. De diverse wijken hebben allemaal hun eigen sfeer, zodat er altijd wel een buurt is waar jij je direct thuis zult voelen.

Bron

Delen