Menu

217 nieuwe betaalbare huurwoningen in Amsterdam

AMSTERDAM – In Amsterdam komen er voor starters in de leeftijd van 18 tot 26 217 zelfstandige en betaalbare huurwoningen bij. Een betaalbare huurwoning is in Amsterdam moeilijk te vinden.
Starters kunnen zich vanaf 19 oktober 2015 inschrijven voor een woning bij Sayhaey “de Klieverink”. In Amsterdam Zuidoost aan de Karspeldreef wordt eind dit jaar door Sayhaey het eerste wooncomplex opgeleverd met 217 zelfstandige en betaalbare woningen.
Sayhaey “de Klieverink” betekent leven in een betaalbare woning voor starters met ambitie. Om aanspraak te kunnen maken op een woning dient de jongere te kunnen beschikken over een arbeidscontract. Participatie in de eigen leefomgeving maakt onderdeel uit van het concept.

Alle 217 woningen zijn voorzien van een eigen voordeur, woon/slaapkamer, keuken en badkamer. Daarnaast beschikken de woningen natuurlijk over alle belangrijke aansluitingen zoals internet, telefonie en televisie. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 m² en 30 m². Een woning huren bij Sayhaey “de Klieverink” is al mogelijk vanaf €403,- per maand.

De servicekosten bedragen ongeveer € 100,- per maand, inclusief gas, water en elektra. Naar verwachting ontvangen de nieuwe huurders van Sayhaey “de Klieverink” begin januari de sleutel van hun eigen plek in Amsterdam.
Sayhaey “De Klieverink” bestaat uit 217 zelfstandige woningen met een eigen voordeur. Dat betekent dat de toekomstige huurders aanspraak kunnen maken op huursubsidie. Het complex kent een hoge entree, van waaruit een directe doorkijk is naar de binnentuin. Het gebouw is slechts vier lagen hoog en aan drie zijden omringd door groen.

De woningen worden gebouwd door Plegt-Vos, specialist in modulaire huisvesting. De afgelopen jaren bouwde Plegt-Vos op dezelfde wijze al ruim 4.500 studentenwoningen. 
Sayhaey is niet zomaar een huisvestingsconcept. Het is wonen samen met mensen die kansen grijpen en ambitie hebben om verder te komen. Dat betekent dat Sayhaey net iets meer van haar bewoners verwacht. Gemotiveerde en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via sayhay.amsterdam als ze: Tussen de 18 en 26 jaar zijn; een betaalde baan hebben; over sociale vaardigheden beschikken; aandacht hebben voor de leefomgeving; ambitie hebben om verder te komen. 
Sayhaey: Plek voor jou.

Bron

Delen